Cautare

CSTA Suceava ofera tinerilor posibilitatea de a se inscrie la una din cele 4 sectii de modelism (aero,racheto,auto si navo)

Conditiile de inscriere :

- varsta minima 7 ani

- acordul parintilor pentru copii cu varsta mai mica de 17 ani

Presa
Suceveni premiaţi la Campionatul Naţional de Navomodele

miercuri, 7 august 2013

Mai mulţi suceveni s-au clasat pe locuri fruntaşe la Campionatul Naţional de Navomodele - Evoluţie şi Viteză, competiţie care s-a desfăşurat la Sibiu, în perioada 1- 4 august.

În concurs, au evoluat sportivi de la Clubul Sporturilor Tehnico – Aplicative (CSTA) Suceava. Echipa din Suceava a fost formată din: Sorin Catană – antrenor, seniori - Florin Catană, Ilie Cojocaru, juniori – Adrian Catană, Alexandru Cojocaru. Rezultate, pe echipe: Loc I - curse juniori, Loc II - curse seniori, Loc II - viteză juniori, Loc II - evoluţie – juniori.

La individual, Adrian Catană a câştigat titlul de campion la - evoluţie F4A – juniori, campion viteza +1Kg – juniori, Locul II - curse – juniori, Locul II - evoluţie F3 – juniori, Locul II - curse mini eco – juniori, Locul III – viteză - 1Kg – juniori. Ilie Cojocaru a obţinut Locul II - evoluţie machete F2A – seniori. 

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2013-08-07/Suceveni-premiati-la-Campionatul-National-de-Navomodele-de-la-Sibiu#ixzz2bjdQSbsU

 
Şapte medalii pentru sportivii de la CSTA Suceava

La Bucureşti în perioada 30 august – 02 septembrie, pe apele lacului Băneasa s-a desfăşurat Campionatul  Naţional de Navomodele FSR curse, un sport mai puţin cunoscut pe meleagurile noastre. Sportivii de la CSTA Suceava au obţinut un număr de şapte medalii, patru la juniori şi trei la seniori.

Adrian Catană şi-a trecut în palmares două medalii de aur, una la clasa FSR şi una la proba mono 3 şi o medalie de argint la clasa mono 2. Pe echipe juniori suceveni s-au clasat pe locul al doilea.

Citeşte mai mult...
 
Expozitie de navomodele machete la Palatul Administrativ

Printre cele 150 de machete expuse se numara si unele premiate la nivel mondial, dar si modele de ambarca]iuni din diverse col]uri ale lumii sau din diferite perioade istorice speciali[tii spun ca realizarea acestora la nivel profesionist implica o munca foarte migaloasa, dar spun ca acei tineri care îsi dezvolta astfel de abilitati au sanse sa se specializeze pe viitor în diverse domenii ce tin de tehnica si de inginerie.

În perioada 20 - 26 septembrie, în holul de intrare de la Palatul Administrativ, sunt g\zduite exponatele din cadrul „Cupei Rom=niei” la Navomodele Machete clasa C.

Citeşte mai mult...
 
MEDALIE DE ARGINT PENTRU ECHIPA DE JUNIORI A CSTA SUCEAVA

f1mCampionatele Naţionale de Aeromodele F1M de sală (indoor) care s-au încheiat la finele săptămânii precedente la Mediaş au prilejuit un nou success pentru sportivii de la Clubul Sporturilor Tehnico Aplicative Suceava.

Echipa de juniori a CSTA Suceava în componenţa Andrei Albu, Narcis Ilie şi Adrian Catană a reuşit să urce pe cea de-a doua treaptă a podiumului de premiere.


Sportivii pregătiţi de antrenorii Ion Botuşan şi Sorin Catană au reuşit să depăşească adversari mult mai titraţi de la cluburi cu mai multă experienţă în această ramură...

Citeşte mai mult...
 
Sucevenii au adus România pe locul I la rachetomodele

ce_racheto_serbia_2009Rachetomodeliştii suceveni au făcut istorie la Campionatul European de Rachetomodele pentru juniori şi seniori din acest an, unde, alături de ceilalţi componenţi ai lotului naţional au obţinut primul loc.

Ediţia a XII-a a Campionatului European de Rachetomodele, găzduită de Serbia a adunat 120 sportivi constituiţi în 14 echipe din tot atâtea ţări care s-au întrecut la 10 clase de concurs....

Citeşte mai mult...
 
Două titluri de campion pentru sportivii suceveni - 2009

Juniorul Adrian Cătană şi seniorul Ioan Botuşan de la Clubul sporturilor tehnico-aplicative Suceava au obţinut două medalii de aur la Campionatul naţional de automodele captive de la Bucureşti.

aeromodel_captivCampionatul naţional de automodele captive desfăşurat la Bucureşti, în perioada 11-13 mai, le-a adus tinerilor de la Clubul sporturilor tehnico-aplicative (CSTA) Suceava două medalii de aur şi una de bronz.

Prezent cu cinci sportivi în Capitală, CSTA a concurat cu alte opt cluburi din ţară.
Adrian Cătană a devenit campion naţional la juniori, iar echipa CSTA Suceava s-a situate, în final, pe locul al IV-lea. La categoria seniori, Ioan Botuşan a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, iar Florin Cătană a luat medalia de bronz.

Citeşte mai mult...
 
CSTA Suceava: 35 de medalii la Campionatele Nationale - 2007

În perioada 8-12 august, la Saliste (judetul Sibiu) au avut loc Campionatele Nationale de Rachetomodelism pentru seniori si juniori. Sportivii de la CSTA Suceava pregatiti de antrenorii Ioan Catargiu si Ioan Botusanu au fost principalii protagonisti ai întrecerii. Delegatia suceveana, condusa de presedintele CSTA Suceava, Vasile Bilius, a cucerit nu mai putin de 35 medalii din 72 posibile. Concursul care s-a bucurat de prezenta celor mai buni sportivi din tara i-a avut în prim plan pe sportivi suceveni, atât la seniori cât si la juniori. În competitia pe echipe CSTA Suceava a cucerit 19 medalii dintre care 7 de aur (5-seniori si 2-juniori), 5 de argint (1-seniori si 4-juniori) si 7 de bronz (3-seniori si 4-juniori).

Citeşte mai mult...
 
Rachetomodeliştii suceveni îşi demonstrează din nou valoarea

Suceava a găzduit la finele săptămînii trecute o etapă de Cupa Mondială şi una de Cupa României la rachetomodelism. Aşa cum ne-au obişnuit sportivii suceveni s-au numărat printre protagoniştii întrecerilor, demonstrînd încă o dată că au valoare şi pot reprezenta cu cinste România în competiţiile internaţionale. La etapa de Cupa Mondială au participat 41 de sportivi din România şi din ţările fostei Iugoslavii, întrecerile disputîndu-se la patru probe numai la categoria seniori. În proba S4A (rachetoplane) pe primul loc s-a clasat Andrei Moroşan de la CSM Rarăul Cîmpulung, urmat în clasament de Neboja Dinic (Serbia) şi Zoran Katanic (Mitrovica). Toţi sportivii români participanţi în această probă s-au clasat în top ten.

Citeşte mai mult...
 
CSTA Suceava, un club care s-a aflat în top şi în 2008

Fără nicio îndoială unul dintre cele mai performante cluburi ale Sucevei în 2008 este CSTA Suceava. La fel ca în fiecare an, sportivii de la acest club s-au regăsit printre campionii acestei ramuri sportive, una deosebit de tehnică.

Sportivii de la CSTA Suceava şi-au demonstrat valoarea pe parcursul anului precedent, an în care au depăşit realizările din 2007 şi au fost de două ori mai buni decât în anii 2005 şi 2006. La finele anului 2008, zestrea de medalii ale CSTA Suceava, la cele cinci ramuri sportive, rachetomodelism, aeromodelism, navomodelism, automodelism şi radioamatoris a cuprins un număr de 111 medalii în competiţiile interne şi internaţionale la seniori şi juniori....

Citeşte mai mult...
 
Performante deosebite la CSTA Suceava - 2008

În perioada 19-28 august a.c., s-a desfasurat, în localitatea spaniola Lleida, Campionatul Mondial de Rachetomodelism, unde tara noastra a fost reprezentata de un lot de 8 sportivi, dintre care 4 legitimati la CSTA Suceava. „De la clubul sucevean au participat 2 juniori, Madalin Paicu si Stefan Atanasoaie, iar la categoria seniori, Andrei Morosan si Ion Catargiu si un alt sportiv, Liviu Botusan, legitimat la acelasi club, dar care nu facea parte din lot, deplasarea acestuia la competitie fiind facuta pe cont propriu”, ne-a declarat Vasile Bilius, directorul sportiv general al CSTA. El a adaugat ca România a obtinut doua locuri I la clasa S3A, precum si locul 6 în concursul pe echipe la S4A , locul 8 la S3A si un loc 7 la clasa de modele S9A. Vasile Bilius a precizat ca „la începutul acestei luni, 6-7 septembrie, la Suceava s-a organizat o etapa de Cupa Mondiala si Cupa României la rachetomodelism”, fiind prezente, la aceste competitii, 5 echipe nationale si una internationala de la Clubul Tehnic Moscova, reprezentata de Genadie Poltasaev, doctor în stiinte ale mecanice spatiale si fost profesor al cosmonautului Dumitru Prunariu.

Citeşte mai mult...
 
Bucovineni pe podium la Mondiale

Campionii naţionali ai României la rachetomodele au participat la Campionatul Mondial al specialităţii desfăşurat la Baikonur (Kazahstan), manifestare care a reunit sportivi din 25 de ţări. Românii s-au întors cu o medalie de bronz în competiţia de juniori, pe echipe, iar la seniori sucevenii Ioan Catargiu şi Gelu Ticuleanu, legitimaţi la CSTA Suceava şi CSM "Rarăul" Cîmpulung Moldovenesc, au devenit vicecampioni mondiali în proba de rachetomodele cu paraşută. (I.P.)

www.evenimentul.ro

 
<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL