Cautare

CSTA Suceava ofera tinerilor posibilitatea de a se inscrie la una din cele 4 sectii de modelism (aero,racheto,auto si navo)

Conditiile de inscriere :

- varsta minima 7 ani

- acordul parintilor pentru copii cu varsta mai mica de 17 ani

Automodelsim

Automodelele “on-road” ?
Multe cluburi de automodelisti au amenajat si construit piste de concurs pentru diferite clase de automodele, unde se desfãsoara curse palpitante la care iau parte micile vehicule de diferite categorii. Un model “on-road” este echipat cu amortizoare cu cursa mica, fiind recomandat a fi rulat numai pe piste cu suprafata relativ neteda.

rc_nitro_carAutomodelele “off-road” ?
Multi piloti de automodele radiocomandate sint pasionati sa isi piloteze modelul pe orice teren, sarind peste denivelarile inerente unui peisaj neamenajat.

Aceste curse reclama folosirea unor modele speciale care pot aborda aproape orice tip de suprafata de rulare.

Sasiul
Caracteristicile oricarui automodel depind de calitatea proiectarii si amenajarii sasiului. De exemplu, cele mai multe dintre modelele moderne sint echipate cu suspensie independenta pe puntea fata si spate, cu amortizoare cu ulei, pentru a asigura un contact optim cu suprafata de rulare.

Sisteme de propulsie
Sistemele de propulsie pentru automodele pot fi electrice sau termice.In cazul celor termice, combustibilul folosit este un amestec de alchool metilic, uleiuri sintetice si aditiv (nitrometan).

Transmisia, tipuri de transmisie
Suspensia independenta este un ansamblu complex, necesitand componente sofisticate ale echipamentului de rulare. Modelele moderne sint echipate cu cutii de viteza cu diferential pentru repartizarea echilibrata a puterii catre roti. De asemenea, modelele pot fi cu transmisie spate (2WD) sau cu transmisie pe ambele punti (4WD).

Pilotarea automodelelor radiocomandate
Pentru aceste modele, este de cele mai multe ori suficient un echipament de radiocomanda cu 2 canale, echipament care faciliteaza comanda proportionala a directiei si acceleratiei. La automodelele cu motor termic acceleratia si frina sunt doua functii diferite pe acelasi canal, deci este suficienta tot o radiocomanda cu doua canale. Pentru controlul automodelelor, in general se prefera sistemele de radiocomanda tip "pistol"